Diades
En el ram de la pastisseria hi ha tota una sèrie de diades que es celebren tradicionalment amb postres elaborades especialment per a aquestes ocasions, ja siguin dies concrets (Sant Valentí, Sant Jordi, Sant Joan,...) o períodes determinats (el Nadal, la Quaresma,...).
Algunes de les dates més representatives a Catalunya són:
- 1 de gener, PASTÍS D’ANY NOU
- 6 de gener – Reis, TORTELL DE REIS
- 14 de febrer – Sant Valentí, dia dels enamorats, BOMBONS I PASTÍS EN FORMA DE COR
- 19 de març – Sant Josp i dia del pare, CREMA CATALANA I MELINDROS
- Quaresma, BUNYOLS
- Setmana Santa, MONES DE XOCOLATA
- 23 d’abril – Sant Jordi, PASTÍS I PA DE SANT JORDI
- 1r diumenge de maig – dia de la mare, BOMBONS I PASTÍS DIA DE LA MARE
- 23 de juny – revetlla de Sant Joan, COQUES DE SANT JOAN
- 28 de juny – revetlla de Sant Pere, COQUES DE SANT PERE
- 11 de setembre – La Diada, PASTÍS DE LA DIADA
- 24 de setembre – La Mercè, REBOSTERIA I PASTA DE FULL
- 12 d’octubre – El Pilar, REBOSTERIA I PASTA DE FULL
- 1 de novembre – Tots Sants, PANELLETS
- 8 de desembre – La Immaculada, TORRONS
- REGALS DE NADAL, TORRONS I NEULES
- Cap d’any, TRONC DE SANT SILVESTRE
Mostra de postres per a diades