Diades

En el ram de la pastisseria hi ha tota una sèrie de diades que es celebren tradicionalment amb postres elaborades especialment per a aquestes ocasions, ja siguin dies concrets (Sant Valentí, Sant Jordi, Sant Joan,...) o períodes determinats (el Nadal, la Quaresma,...).

 

Algunes de les dates més representatives a Catalunya són:

  • 1 de gener, PASTÍS D’ANY NOU
  • 6 de gener – Reis, TORTELL DE REIS
  • 14 de febrer – Sant Valentí, dia dels enamorats, BOMBONS I PASTÍS EN FORMA DE COR
  • 19 de març – Sant Josp i dia del pare, CREMA CATALANA I MELINDROS
  • Quaresma, BUNYOLS
  • Setmana Santa, MONES DE XOCOLATA
  • 23 d’abril – Sant Jordi, PASTÍS I PA DE SANT JORDI
  • 1r diumenge de maig – dia de la mare, BOMBONS I PASTÍS DIA DE LA MARE
  • 23 de juny – revetlla de Sant Joan, COQUES DE SANT JOAN
  • 28 de juny – revetlla de Sant Pere, COQUES DE SANT PERE
  • 11 de setembre – La Diada, PASTÍS DE LA DIADA
  • 24 de setembre – La Mercè, REBOSTERIA I PASTA DE FULL
  • 12 d’octubre – El Pilar, REBOSTERIA I PASTA DE FULL
  • 1 de novembre – Tots Sants, PANELLETS
  • 8 de desembre – La Immaculada, TORRONS
  • REGALS DE NADAL, TORRONS I NEULES
  • Cap d’any, TRONC DE SANT SILVESTRE

 

Mostra de postres per a diades