Diades

Mones 2023

A Natcha trobarà la Mona que al seu fillol/a l’hi agradaria. En tenim per a tots els gustos i butxaques... (25 - 300 euros €)
Més de 100 models diferents.

Les nostres Mones estan elaborades amb ingredients seleccionats de primera qualitat, seguint les nostres receptes tradicionals.

Mides i preus de les Mones a l' Álbum de Facebook Monas 2023.
Descarrega't el catàleg en PDF de les mones.


Mostra d'algunes de les nostres mones més representatives

Adjuntem horari Setmana Santa

Del 1 d’abril (Dijous Sant) al 5 d’Abril obert tots els dies de 8,30 a 20,30


Fes clic sobre la imatge en miniatura, per poder visualitzar la foto de la mona més gran.La Mona de Pasqua és un dolç que simbolitza la Quaresma i les seves abstinències s'han acabat. Tradicionalment els padrins regalaven la mona als fillols el diumenge de Pasqua, a les pastisseries exhibim la mona de xocolata más espectacular, ja que aquesta
pot ser de totes les formes i mides imaginables.

¿Coneixeu aquestes curiositats sobre la Mona de Pasqua?

También hi ha varietats de la Mona, Sabíes que a la comunitat Valenciana es coneix com pa cremat? En aquesta comunitat, a la Mona s'afegeixen uns ous durs amb la cistella teixida de colors d'elements decoratius, i finalment és recoberta amb anisos de colors. Tambén hi ha una altra curiositat, a Menorca les mones solen estar cobertes de merenga. A Catalunya, a poc a poc, els ous de gallina s'han anat substituint per ous de xocolata.
 
La recepta de la Mona es coneix des del segle XV i no portava xocolata, aquest ingredient s'añadió més tard amb l'arribada del cacau procedent d'Amèrica. Actualment, la mona subjecta a les modes comercials i sempre triomfen els temes i personatges més populars del moment ja siguin imaginaris com Frozen, o bé famosos com Messi.
 
No podem oblidar el significat del seu origen, la Pasqua és, per al cristianisme, el moment per recordar Crist, fill de Dís, en el pas de la seva vida, a la mort, i de la mort a la vida.
L'origen del nom de Pasqua prové d'un terme "munna", sense cap fertilitat, esperança i renaixement. 


Curiositats sobre els tipus de xocolata:

Xocolata negra o fosca

Aquesta xocolata conté entre el 32 i 42% de mantega de cacau. De vegades, el percentatge de greix és tan baix que sol ser viscós i, per tant, molt difícil de treballar per a aplicacions de xocolatería. Tambén se'l coneix com “xocolata de laboratori” o “xocolata ganache”. La xocolata negra de nafra a temperatura de fusió a 55/ 50º C.  

Xocolata amb llet 

La xocolata amb llet s'obté en barrejar greix, pasta de cacau, sucre i llet (de vaca, ovella o cabra). Aquest tipus de xocolata és la més popular, ja que tendeix a ser més tou i dolça que la xocolata fosca.  La xocolata amb llet arriba a temperatura de fusió a 40/ 45º C.

Xocolata blanca 

La qualitat d'aquesta xocolata está determinada pels sólids de cacau que conté, és a dir, per la quantitat de mantega de cacau. Per a la seva elaboració s'utilitza mantega sense aroma, sucre i llet en pols. Es creu que aquest tipus de xocolata no és xocolata, però tenir un derivat de cacau ho fa un, com t'ho expliquem aquí.  La xocolata amb blanc arriba a temperatura de fusió a 40/ 45º C i si es passa aquesta temperatura, la xocolata es cristal·litza, s'espesseix i perd la seva qualitat.